Home / Loenen / Naar Toldijk voor de Loenense Autocross

Naar Toldijk voor de Loenense Autocross

LOENEN – Het Loenens Auto team ’77 houdt jaarlijks een Autocross, dit jaar op 29, 30 en 31 juli. Nu niet in de Veldhuizen in Loenen, want dit terrein is niet meer beschikbaar. Het bestuur heeft wel een geschikte plek gevonden in Toldijk. Het wordt nu een internationale KNAF wedstrijd, die meetelt voor het RAMO kampioenschap. Nieuw in het programma is De 100 km van Loenen.

Er bestaan diverse klassen waarin gereden kan worden in Toldijk. Er zal gestreden worden van junior, standaard, toerwagen, verlaagde kevers tot eigenbouw waarbij de motorinhoud vrij is.

Vrijdagmiddag zal het terrein om 12.00 uur open gaan waarna rond 16.00 uur de kindermiddag begint. Daarin staan de kinderen en junioren centraal. Zo is er mogelijkheid voor de junioren om op de baan te trainen. Ook zullen er kleine V-bugs aan de start verschijnen, die elk hun eigen wedstrijd rijden. ‘s Avonds zal in de feestschuur een gezellige Hollandse avond worden gehouden.
Zaterdag om 12.00 uur start het wedstrijd programma. Een nieuw onderdeel op de deze dag is De 100 km van Loenen een Endurance- race waarin standaardauto’s in totaal 100 km moeten afleggen. De race is opgesplitst in een eerste gedeelte van 60 km en later op de dag volgt de resterende 40 km.

In de omringende landen is de Juniorbuggy, waarin de jeugd tussen de 13 en de 21 jaar mag rijden, al jaren een begrip in de autocrosswereld. Het is het bestuur gelukt om deze nieuwe klasse met FIA > KNAF deelnemers naar Toldijk te halen en zij rijden hun eigen wedstrijd.
De wedstrijden worden afgesloten met de eerste finales en zo rond de klok van 21.00 uur zal er livemuziek zijn in de feestschuur.

Zondag zal het programma rond 10.00 uur starten en zullen de overige series worden verreden. Verwachting is dat rond 16.00 uur de eerste finales gestart zullen worden. Er wordt afgesloten met een spectaculaire Super finale. Daarin strijden alle nummers 1 en 2 uit de diverse klassen tegen elkaar in een race over 20 rondjes. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een ‘60’70’80-party in de feestschuur.

Dit spektakel op 29, 30 of 31 juli is te vinden aan de Wolfstraat, 7227 DP Toldijk.

www.lat77.nl
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.