Home / Eerbeek / Ontwerp papiermonument bekend

Ontwerp papiermonument bekend

EERBEEK – Het initiatief van het Papierdorpers-comité om te komen tot een model en realisatie van een kunstwerk wat de meer dan 400 jaar Eerbeekse papierindustrie moet uitbeelden is in een beslissende fase gekomen.

Met de kunstenaar Ralph Lambertz is initiatiefnemer Bruno de Vries in conclaaf gegaan over hoe het een en ander uitgebeeld moet worden. Na overleg met de nog niet met vakantie zijnde comitéleden is de definitieve beslissing genomen. Het wordt een compositie van vier beelden op zuilen (schets). Te beginnen met een beeldje van plusminus 30 centimeter op zuil en beeld de voorbereiding uit. Het tweede beeld wordt 40 centimeter. Hier wordt de papierstof geroerd. Het derde beeld, 50 centimeter hoog, stelt een papierschepper voor. In het vierde beeld wordt door de schepper het geschepte papier gecontroleerd op kwaliteit. Het Papierdorpers-comité is uiterst content met dit ontwerp.

De financiën zijn echter nog niet rond. Bruno de Vries stort voor ieder verkocht boek 15 euro in het fonds van het Papierdorpers-comité. Er is een eenmalige druk van 300 boeken en dus uniek. Verdere giften kunnen gestort op rekeningnummer: NL27 RABO 0309 9772 31 ten name van Papierdorpers-comité. Indien de financiën rond komen, is het de bedoeling dat de kunstenaar in de tweede helft van december het kan opleveren.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.