Home / Doesburg / Tennisvereniging Doesburg gaat mogelijk verhuizen

Tennisvereniging Doesburg gaat mogelijk verhuizen

DOESBURG – Met Tennisvereniging Doesburg 2002 (TVD 2002) en een ondernemer onderzoekt de gemeente Doesburg de mogelijkheden tot verplaatsing van TVD 2002 naar de Looiersweg.

TVD 2002 wil met haar faciliteiten in relatie tot haar ledenaantal op termijn wel naar een kleiner complex; de ondernemer wil op het vrijkomende perceel bedrijfsactiviteiten uitvoeren. Om de onderhandelingen niet nadelig te beïnvloeden, kan de gemeente de naam van deze ondernemer nu niet bekend maken. De gemeente verwacht in september hier meer duidelijkheid over te kunnen verschaffen.

Uitgangspunt is om de verplaatsing van de tennisvereniging (mede) te bekostigen uit de verkoop van dit vrijkomende perceel aan deze ondernemer. Hierdoor heeft het naar verwachting geen financiële consequenties voor de gemeente, in die zin dat buiten de grondopbrengsten er geen extra middelen behoeven te worden ingezet. De (financiële) haalbaarheid wil de gemeente Doesburg de komende tijd met betrokken partijen gaan onderzoeken.

Op 19 juli hebben de wethouders Ellen Mulder en Fred Jansen het bestuur van TVD 2002 geïnformeerd en gepolst of zij er voor voelen om te verhuizen naar de Looiersweg. Het bestuur heeft hierop geantwoord dat zij niet negatief staat tegenover een verplaatsing. Begin september houden zij een bijzondere algemene ledenvergadering, waarbij de leden zal worden gevraagd of zij akkoord kunnen gaan met het sluiten van een intentieovereenkomst met de gemeente. Tevens zal het bestuur in deze bijeenkomst met de leden bespreken aan welke minimale vereisten de nieuwe accommodatie dient te voldoen. In deze overeenkomst worden de verschillende haalbaarheidsonderzoeken geformuleerd. Wanneer al deze onderzoeken positief kunnen worden afgesloten, kan een volgende stap worden gezet richting realisatie. Bij het ontwikkelingsproces zal tevens de Stichting ter Bevordering Tennissport Doesburg worden betrokken.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.