Home / Regio / Gemeente Rheden krijgt een eigen regenboogzebrapad

Gemeente Rheden krijgt een eigen regenboogzebrapad

GEM. RHEDEN – Op initiatief van GroenLinks heeft de gemeenteraad van Rheden tijdens de algemene beschouwingen ingestemd met de komst van een regenboogzebrapad. Het regenboogzebrapad is een symbool voor de gelijkheid van behandeling van de LGBT en homogemeenschap. “De regenboog staat in alle culturen voor diversiteit en solidariteit. Dit zijn kernwaarden van de gemeente en van Groenlinks. Daarom zijn we blij dat de gemeenteraad dit voorstel unaniem gesteund heeft”, aldus Tim Endeveld, raadslid voor GroenLinks Rheden.

Sinds eind jaren 70 wordt de regenboog als symbool gebruikt voor de LGBHT en homobeweging. Daarvoor werd de regenboog al door verschillende groepen gebruikt, zoals Amnesty International, de kerkelijke vredesbeweging en de Peruaanse mijnwerkersvakbond.

Welke vorm het regenboogzebrapad krijgt, is nog onduidelijk. Het kan geen echt zebrapad worden volgens de verkeerswet. Door verwarring zouden er namelijk onveilige situaties kunnen optreden. De motie van GroenLinks roept daarom nadrukkelijk op om een grondtekening die geïnspireerd is op het regenboogzebrapad op een verkeersveilige manier aan te leggen. “Het regenboogzebrapad moet natuurlijk wel veilig zijn”, zegt Endeveld. “Het is vooral van belang dat de gemeente een duidelijk symbool krijgt voor de tolerantie van seksuele vrijheden”.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.