Home / Eerbeek / Kim van Laar derde op BMX EK

Kim van Laar derde op BMX EK

EERBEEK – De Eerbeekse fietscrossster Kim van Laar heeft in Verona in Italië een mooie derde plaats behaald. Van 8 tot 10 juli werden in Verona de Europese kampioenschappen BMX gehouden. Op donderdagmiddag begonnen de trainingen voor Kim onder tropische omstandigheden. Kim had in de weken voorafgaand aan het NK, een week eerder, een virale infectie gehad. Hierbij heeft ze twaalf dagen koorts gehad, een antibioticakuur en natuurlijk niet getraind. Op het NK kwam ze dan ook niet verder dan de halve finale.
Maar ze had de week na het NK alleen maar gerust en vanaf het eerste rondje voelde ze zich prima thuis op de technisch moeilijke baan in Verona. Nadat ze zaterdagmorgen in de warm-uptraining nog een paar dingen had geprobeerd, begon ze vol goede moed aan de manches. Deze wist ze alle drie winnend af te sluiten. Hierdoor had ze een goede startpositie in de kwartfinale. Ook deze wist ze te winnen. In de halve finale finishte Kim als tweede achter de Slowaakse Manikova.
In de finale was ze weer goed vertrokken bij de start, maar liet op het eerste rechte stuk twee trappen lopen en ging dus pas als vierde de bocht in. Ze bleef echter alles geven tot aan de finish en eindigde achter Lissi van Schijndel en Dominika Manikova als derdde. Kim is erg tevreden nu ze, na haar zesde plaats vorig jaar, als derde op het podium is geëindigd. Volgend jaar gaat ze dit proberen te verbeteren in Bordeaux.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.