Home / Regio / College Rheden stelt Masterplan Toerisme en Recreatie vast

College Rheden stelt Masterplan Toerisme en Recreatie vast

GEM. RHEDEN – In nauwe samenwerking met haar toeristische partners heeft de gemeente Rheden een Masterplan Toerisme opgesteld. Het college van B&W heeft het Masterplan deze week vastgesteld. De gezamenlijke partners willen hier nu snel mee aan de slag.

Peter Oversteegen, voorzitter van het Toeristisch Platform Veluwezoom: “Vanuit de toeristische sector ervaren we het ook zeker als een plan van alle betrokken partijen. De komende tijd zetten we de organisatie voor de uitvoering verder op poten. Een van de eerste zaken die we doen, is het inzetten van één of meerdere toeristische coördinatoren om ervoor te zorgen dat projecten en activiteiten ook worden uitgevoerd. Daarnaast wil ik ook graag iedereen die actief is in de toeristische sector oproepen mee te doen.” Wethouder Nicole Olland: “Belangrijk is dat we dit Masterplan samen hebben gemaakt en het resultaat is er dan ook naar. Het is met recht een plan van en voor ons allemaal, dat volop inzet op het sterke merk dat de Veluwezoom is en dat ook nog eens hele concrete handvatten biedt om direct mee aan de slag te gaan”.

Die concrete handvatten zijn onder meer het investeren in een goede en actuele informatievoorziening zoals de website veluwezoom.nl, een belevenissen top tien en het programma Veluwezoom-ambassadeurs, waarin inwoners en ondernemers opgeleid worden tot ware storytellers. Zo ervaart de bezoeker een gastvrij verblijf en komt graag terug.

In het Masterplan Toerisme is ook aandacht voor een betere spreiding van bezoekers. Momenteel is het op bepaalde plekken in het gebied te druk. Dat doet afbreuk aan de beleving voor de bezoeker en het brengt overlast met zich mee voor de inwoners. Activiteiten zijn het versterken van verbindingen tussen natuurgebied, landgoederen, dorpen en IJssel en het stimuleren van bezoek doordeweeks en door het jaar heen. Het Masterplan Toerisme is in te zien op de website www.rheden.nl/masterplantoerisme.

Het gaat goed met toerisme in gemeente Rheden. Zo’n 2 miljoen dagjesmensen recreëren jaarlijks in het gebied, er zijn circa 100.000 overnachtingen en de bezoekerservaringen zijn positief. Ongeveer vijf procent van de werkgelegenheid is verbonden aan toerisme. Dat wil gemeente Rheden graag zo houden en daarom is samen met de toeristische partners een Masterplan Toerisme opgesteld.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.