Home / Velp / Tweede opvanglocatie asielzoekers in Velp vanaf 1 augustus open

Tweede opvanglocatie asielzoekers in Velp vanaf 1 augustus open

VELP – In het pand aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp komt een zogenaamde aanvullende opvanglocatie voor asielzoekers (AVO). Het COA heeft besloten het pand vanaf 1 augustus in gebruik te nemen. Vanaf dat moment kunnen de, maximaal, 204 vluchtelingen tijdelijk hun intrek nemen in het pand.

Het pand aan de Arnhemsestraatweg is de tweede opvanglocatie voor asielzoekers in de gemeente Rheden. Eerder dit jaar nam het college een positief besluit over de opvang van asielzoekers op deze locatie en zijn omwonenden geïnformeerd. Vandaag zijn omwonenden geïnformeerd over de ingebruikname van het pand.

Op 15 juni is de definitieve omgevingsvergunning verleend. De bezwarentermijn voor deze vergunning loopt nog tot donderdag 28 juli en (eventueel) ingediende bezwaren worden daarna behandeld in de Commissie voor bezwaar en beroep. Op basis van de verleende vergunning kan het pand nu al wel in gebruik worden genomen. Het COA heeft samen met de exploitanten besloten de AVO vanaf maandag 1 augustus in gebruik te nemen, hoewel zij weten dat ze een risico lopen als naar aanleiding van de bezwaren een nieuw besluit wordt genomen. Voor deze locatie sluiten het COA en de gemeente Rheden een overeenkomst voor twee jaar af.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.