Home / Hummelo / Geslaagde schilderwedstrijd Vive la France

Geslaagde schilderwedstrijd Vive la France

HUMMELO – Vast onderdeel van het evenement Vive la France in Hummelo is de jaarlijkse schilderwedstrijd. Uit vele aanmeldingen heeft de jury in een eerste ronde honderd schilderijen geselecteerd die werden geëxposeerd in de Dorpskerk.

De deelnemers aan de schilderwedstrijd kwamen uit heel Nederland, België en Duitsland. Het niveau van de ingezonden werken was hoog en dat maakte de jurering tot een uitdaging. De veelheid van stijlen maakt duidelijk dat het hedendaags realisme veelomvattend is en niet per definitie stijlgebonden. De vakjury bestond uit grafisch ontwerper Heidi Otten, kunstschilder en bekend inwoner van Hummelo Bennie Jolink, illustrator en kunstschilder Toos van Giersbergen en architect Sander Giesen.
De jury verdeelde de prijzen als volgt. De twee eerste prijzen gingen naar Jan van der Kolk en Truus Delissen, de twee tweede prijzen naar Heleen Goutbeek en Simone Balhuizen en de twee derde prijzen naar Theun Krikke en Tommy Bauling.
Naast de prijzen die deze vakjury toekent, is ook een publieksprijs verbonden aan de wedstrijd. Uit de bijna achthonderd publieksstemmen kwam het schilderij van Aukje Jansen als publiekswinnaar naar voren.

Om het vakmanschap van het realistisch schilderen te stimuleren was dit jaar een extra prijs in het leven geroepen: Het zilveren penseel, de Achterhoekse Realistenprijs voor opgemerkt vakmanschap. Voor de beoordeling daarvan werd de jury aangevuld met Marian Merk, kunstschilder en eigenaar van de schilderschool in Hummelo en Roman Reisinger, bekend kunstenaar en galeriehouder in Gorssel. Nominaties waren er voor Erik Zwaga, Jasper Dielemans, Dorota Kowalczyk en Simone Balhuizen. Het Zilveren penseel is gewonnen door Simone Balhuizen.

www.marianmerk.nl

Foto: Jan van de Schutterij door Simone Balhuizen won Het Zilveren Penseel
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.