Home / Regio / Stadsregiotaxi heet vanaf 1 september Avan

Stadsregiotaxi heet vanaf 1 september Avan

REGIO – Vanaf 1 september heeft de Stadsregiotaxi een andere naam: Avan. Het aanvullend openbaar vervoer waarvoor gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen verantwoordelijk zijn, wordt gezamenlijk geregeld in een nieuwe organisatievorm. Voor klanten verandert er weinig.

Avan verzorgt vervoer voor mensen die niet zelfstandig met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Dit geldt voor mensen met een Wmo-vervoersvoorziening en vanaf 1 september voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Later stromen ook voor andere gemeenten het leerlingenvervoer en andere doelgroepen in. Avan doet daarnaast dienst als openbaar vervoer op afroep naar plaatsen die geen eigen busverbinding (meer) hebben. Dit gebeurt in opdracht van de provincie Gelderland.

Voor de mensen die nu met de Stadsregiotaxi reizen verandert er niet veel. Zij bellen vanaf 1 september nog steeds met hetzelfde telefoonnummer om een rit te reserveren. Daarnaast komt er een gebruiksvriendelijke website voor het plannen van een rit. Eind augustus krijgen zij een informatiepakket thuisgestuurd, met daarin een nieuwe vervoerspas en een antwoord op de belangrijkste vragen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.