Home / Doesburg / Standwerkersconcours

Standwerkersconcours

Vast onderdeel van Doesburg Binnenste Buiten is het standwerkersconcours, terug na een paar jaar afwezigheid. Hier deden niet zomaar standwerkers aan mee, maar de beste van de besten. De dames en heren verkopers streden voor een felbegeerde plaats voor het Nederlands Kampioenschap standwerken. Het concours in Doesburg was één van de voorrondes.
De standwerkers kunnen praten als Brugman en laten zeer behendig zien hoe goed hun product is. Vlijmscherpe messen flitsen door de groente, bandenplakken is met de nieuwe tool een fluitje van een cent en vuile ramen zijn geen probleem met een wonderdoekje. Alles ging grif van de hand. De jury had dan ook geen makkelijke taak om de beoordeling te doen. Toch werd men het uiteindelijk unaniem eens wie de winnaar moest zijn.
Na afloop werd door Elja Vels, één van de juryleden, de winnaars bekend gemaakt. Nummer één werd Jan Hofstede uit Hardenberg met tassen vol koek en snoep. Tweede werd John Gruter uit Maarssen. Op de derde plaats eindigden twee standwerkers: Guus van Leeuwen uit Oostreek en C.M. Brouwer uit Velp. Uit handen van Elja Vels kreeg Jan Hofstede de prestigieuze Doesburgse prijs: de Steengoed trofee.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.