Home / Apeldoorn / Vervolg op Apeldoornse subsidie woningisolatie

Vervolg op Apeldoornse subsidie woningisolatie

APELDOORN – Na het grote succes van de subsidie op woningisolatie in 2013-2015, is er dit jaar opnieuw geld door de gemeente en de Provincie Gelderland beschikbaar gesteld voor dit doel. Wethouder Sandmann: “Dit is positief voor de lokale economie en draagt bij aan een energieneutraal Apeldoorn.”

Een subsidie aanvragen kan sinds 14 juli via www.apeldoorn.nl/woning-isolatie (met behulp van DigiD), of door het formulier af te leveren bij het gemeentehuis of via de post. Digitaal indienen heeft de voorkeur.

Een derde van de totale isolatiekosten wordt gesubsidieerd, met een maximum van € 500,- per huis. De regeling is voor vloer, dak-, gevel- en spouwmuurisolatie en het vervangen van bestaand glas door HR++ glas. Om zuiniger met het beschikbare budget om te gaan is het dit jaar niet mogelijk om samen met de buren een aanvraag in te dienen.
In de periode 2013-2015 zijn er 2676 aanvragen ingediend, waarvan er 2174 zijn goedgekeurd. Daarmee is in totaal ongeveer €1.000.000,– aan subsidie verstrekt. Dit jaar kan er naar schatting voor 225 aanvragen subsidie worden verleend.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie kunt u vanaf 14 juli via de website van de gemeente (www.apeldoorn.nl/woning-isolatie) met behulp van DigiD een formulier invullen en indienen, samen met een offerte en een beschrijving van de werkzaamheden. Is online regelen niet mogelijk, dan kan het formulier telefonisch worden aangevraagd. De gemeente verwacht veel belangstellenden, dus wees er snel bij! Aanvragen is tot 1 september 2016 mogelijk.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.