Home / Giesbeek / Jeugdviswedstrijden Ons Genoegen

Jeugdviswedstrijden Ons Genoegen

GIESBEEK – Om de jeugd enthousiast te maken voor het vissen hield HSV Ons Genoegen Giesbeek alweer voor het derde jaar op rij een competitie voor de jeugd van vijf tot en met dertien jaar uit de regio. Voor de kinderen die zelf geen hengelspullen hadden, werd er voor hengels en tuigjes gezorgd. Dit werd mogelijk gemaakt door de sponsors Holland Baits en Ronnie Spaan uit Lathum, Vissers hengelsport.nl uit Beek en Ebbers Giesbeek.

Dit jaar zaten de weergoden niet altijd mee, de eerste wedstrijd moest na drie kwartier worden gestaakt vanwege hevige onweer. Maar de vissertjes lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen een week later weer allemaal terug om de strijd voort te zetten. Elke wedstrijd werd er door de jeugdige vissers op het scherpst van de snede gestreden.
Er zijn vier wedstrijden gevist. Een welkom moment was ook wanneer Mientje en Jannie rond gingen met koffie voor de begeleiders en pakjes drinken en marsen en snickers voor de kinderen. Na elke wedstrijd werd de gevangen vis gemeten en wie aan het eind van alle wedstrijden de meeste lengte vis had, mocht zich in zijn leeftijdsklasse jeugdkampioen van Ons Genoegen noemen. Toen het laatste fluitsignaal van de vierde wedstrijd had geklonken, trok iedereen richting het clubgebouw waar de kinderen en hun begeleiders werden getrakteerd op frites en fris. Ondertussen werd door de mannen van de wedstrijdcommissie de stand opgemaakt. In de leeftijdscategorie vijf tot en met negen jaar werd Stan eerste. In totaal viste hij 888 centimeter vis en tevens de grootste vis van 52 centimeter en de meeste vis in één wedstrijd. In de categorie tien tot en met dertien jaar werd Jeffrey eerste met 1179 centimeter vis.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.