Home / Beekbergen / Food- & Music Festival

Food- & Music Festival

BEEKBERGEN – Het zit er dik in dat Beekbergen volgend jaar de tweede editie krijgt van het Food- en Music Festival. Zaterdag was bij prima zomerweer het eerste festival, met meteen veel publiek dat genoot van de koren, maar ook smulde bij de kramen met lekkernijen van de horecazaken uit Beekbergen en omgeving.

Door de ondernemersvereniging Bemivo, Het Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Uchgelen en het Oosterhuuzens Dialectkoor werd zaterdag voor de eerste keer een Preuvement en Korenfestival gehouden in het centrum van Beekbergen. Het evenement kreeg als titel Food & Music Festival Beekbergen.
Voor het preuvement zorgden 24 horecaondernemers met gezellige kramen en tafels, waar veel lekkers geproefd werd. Met veel creativiteit maakten de ondernemers hartige en zoete hapjes. Maar er werd ook van alles gebraden en gegrild. Bij de spareribs was het vooral erg druk. Er werd volop gesmuld.
Er waren vijf koren uitgenodigd om deze middag te gaan optreden. Zij werden ontvangen in het kerkcentrum Het Hoogepad. Een deel van de Dorpstraat was voor het festival afgezet. Op het podium bij de Heksenketel begon het Oosterhuuzens Dialectkoor en op het andere podium even later De Boezemvrienden uit Apeldoorn. De koren brachten een grote variatie aan liedjes maar het Nederlandse lied klonk het meest. Vooral het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor bracht bekende levensliedjes. De Boezemvrienden zongen vooral Ierse shanty’s. Het Sokkenbuurt Zeemanskoor kwam met een groot aantal zangers op het podium en bracht een gevarieerd repertoire. Het Oosterhuuzens Dialectkoor oogstte ook veel succes met gezellige liedjes in de streektaal. Het Popkoor Ons Koor uit Beekbergen besloot om acht uur met hun optreden van een serie popsongs het eerste korenfestival.
Na de koren was er een groot muziekfeest tot 23.30 uur met de band Men in Music en optredens van de zangeres Femke Hengeveld en de zanger Richard Hekkert. Het publiek toonde zich zeer tevreden over dit nieuwe evenement met gezellige muziek en heerlijk smullen. Het bleek een succesvolle combinatie te zijn die wellicht volgend jaar een vervolg gaat krijgen met nog meer koren.

 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.