Home / De Steeg / Innovatiefonds Sociaal Domein in Rheden en Rozendaal opengesteld

Innovatiefonds Sociaal Domein in Rheden en Rozendaal opengesteld

DE STEEG – De gemeenten Rheden en Rozendaal stellen vanaf 1 augustus het Innovatiefonds Sociaal Domein weer open. Voor de vierde keer. Beide gemeenten willen professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en inwoners stimuleren om met plannen en ideeën te komen, die bijdragen aan het verbeteren van het lokale zorgaanbod.

De voorstellen moeten specifiek betrekking hebben op de inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal. Organisaties die een voorstel indienen hoeven overigens niet per se in deze gemeente gevestigd te zijn.
"Meer dan voorheen gaan wij uit van de eigen kracht van onze inwoners. Daarbij wordt sterk ingezet op initiatieven met een preventief karakter. Het Innovatiefonds moet dan ook vernieuwende ideeën opleveren die helpen deze omslag te realiseren. Op zoek naar slimme oplossingen dus", aldus een woordvoerder.

De 1e ronde in 2015 leverde 16 initiatieven op, de 2e ronde 28 initiatieven. Van 1 januari tot en met 15 februari 2016 was de 3e ronde, die 10 initiatieven heeft opgeleverd. De 4e ronde start op 1 augustus. Van het budget van 2015 voor lokale initiatieven van € 262.000 is € 246.000 inmiddels besteed. Voor 2016 is een soortgelijk bedrag beschikbaar gesteld.

De 4e ronde loopt van 1 augustus tot en met 15 september. In deze periode kunnen geïnteresseerden een innovatievoorstel voor het Sociaal Domein indienen. Dit kan alléén via het online formulier, dat vanaf 1 augustus te vinden is via www.rheden.nl/innovatiefonds. Op deze website staan ook het vragenformulier, de achtergrondinformatie, de planning, spelregels en criteria.

Op donderdag 29 september om 19.30 uur presenteren de indieners van de voorstellen hun plannen tijdens een pitchavond. De locatie is nu nog niet bekend, maar de indieners krijgen hierover nader bericht en de locatie wordt ook op www.rheden.nl/innovatiefonds bekend gemaakt.

www.rheden.nl/innovatiefonds
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.