Home / Hoenderloo / Iconen & Symbolen thema Open Monumentendagen

Iconen & Symbolen thema Open Monumentendagen

HOENDERLOO / LOENEN – De landelijke Open Monumentendagen hebben zoals altijd plaats in het tweede weekend van september. Dit jaar zijn op zaterdag 10 en zondag 11 september tal van locaties te bezichtigen die passen bij het centrale thema: Iconen & Symbolen.

De BankGiro Loterij steunt vanaf dit jaar dit jaarlijks terugkerende evenement dat om die reden de naam BankGiro Loterij Open Monumentendag krijgt. Uiteraard is op 10 en 11 september ook in de gemeente Apeldoorn een boeiend programma rondom dit thema samengesteld. Opvallend is het aantal ‘jonge’ panden dat is opgenomen en die volgens het Apeldoorns organisatiecomité de status van monument meer dan waard zijn.

Uiteraard is een aantal omliggende dorpen ook in het programma opgenomen, zoals Radio Kootwijk (voormalig zendstation), Hoenderloo (landgoed Deelerwoud), Beekbergen/Lieren (Ruitersmolen) en Loenen (onder andere Kasteel Ter Horst, de bijzondere ijkbasis in de Loenermark en de Middelste Molen).

Jaarlijks zijn er tientallen enthousiaste vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer bij de opengestelde locaties ingezet worden. Wilt u ook één of meerdere dagdelen uw bijdrage leveren, meld u dan aan via omdapeldoorn@gmail.com.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.