Home / Velp / Geweldige Windmill Cup

Geweldige Windmill Cup

VELP – Wat kon tennisliefhebbend Nederland afgelopen week genieten van toptennis tijdens de Windmill Cup op TV Beekhuizen in Velp. Voor de zesde maal werd dit toernooi in Velp gehouden. De Windmill Cup is een categorie één toernooi van de Tennis Europe Junior Tour voor spelers tot en met veertien jaar. Veel huidige top-tien spelers (Federer, Wozniacki, Murray, Tsonga, Sharapova) speelden ook in de Junior Tour in hun jeugdjaren. De Windmill Cup is het sterkst bezette jeugdtennistoernooi dat in Nederland wordt gespeeld.

De finales zaterdag in Velp waren spannend. Je ziet dat de spelers alles geven en het beste in elkaar naar boven laten komen. De meisjes maakten er een super mooie finale van die wel drie uur lang duurde. Het niveau bleef echter ook zeer hoog dus het was erg leuk en spannend om naar te kijken. Uiteindelijk heeft Ella Haavisto in drie sets (6-4 6-7(3) 6-4) de Windmill Cup gewonnen. De jongens finale duurde iets minder lang maar was daardoor niet minder spannend. Santiago de la Fuente leek op 5-2 voor in de tweede set af te stevenen op de overwinning van de windmill cup, maar de vastberaden Italiaan Lorenzo Musetti was niet van plan zomaar op te geven. Musetti speelde sterk en kwam terug tot 5-5. Echter was het Santiago, die de hele week al fantastisch tennis laat zien, die uiteindelijk met de Windmill Cup naar huis gaat. Hij brak Musetti op 6-5 en stelde daardoor zijn overwinning veilig (6-3 7-5). – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.