Home / Dieren / Condigne Open NK schaken tekt elf grootmeesters

Condigne Open NK schaken tekt elf grootmeesters

DIEREN – Het aantal grootmeesters bij het Condigne Open Nederlands Kampioenschap Schaken dat in Dieren wordt gespeeld, is gestegen naar elf. Naast titelhouder Dimitri Reinderman en ex-kampioenen Viacheslav Ikonnikov en Erwin l’Ami, zijn de Indiër Chanda Sandipan en de voormalig kampioen van Duitsland Igor Khenkin op papier de grootste kanshebbers voor de titel

 

Dit jaar wordt het toernooi van 25 juli tot en met 4 augustus gespeeld in Grandcafé, Zalencentrum en Sporthal Theothorne in Dieren. Behalve de bovengenoemde grootmeesters staan ook de Hongaar Csaba Horvath, de Duitser Daniel Hausrath en de Nederlander Roeland Pruijssers op de lijst. Zij waren al eerder in Dieren te zien. Dat geldt niet voor de Indiërs Das Debashis en Jha Sriram en de Duitser Leonid Milov, die hun debuut maken in het Condigne Open NK. Er doen ook vijf internationaal meesters en negen FIDE-meesters mee in de Open groep.
Het evenement wordt dit jaar voorafgegaan door het Nederlands kampioenschap voor veteranen en senioren, dat op zondag 17 juli begint in Theothorne. Dit kampioenschap telt met diverse groepen in totaal 124 deelnemers. Het Condigne Open NK schaken wordt op maandagavond 25 juli officieel geopend door burgemeester Petra van Wingerden-Boers van Rheden, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, Marleen van Amerongen, en, namens stersponsor Condigne, Jeroen van Smoorenburg. Maandagmiddag beginnen de twee zesrondige toernooien al. De Open groep en de reservegroepen gaan op dinsdag 26 juli van start.

Veel schakers verblijven weer op de speciale schaakcamping die is ingericht bij Polysport. Zoals elk jaar is er weer een aantal aantrekkelijke nevenevenementen. Op donderdagavond 28 juli presenteert Dimitri Reinderman vanaf 20.00 uur zijn befaamde popquiz in Theothorne, op vrijdagavond 29 juli vindt daar vanaf 19.30 uur het vierde Open OSBO-Kampioenschap snelschaken plaats, en op zaterdag wordt er van 10.00 tot 16.00 uur een rapidtoernooi georganiseerd. Die avond (20.00 uur) kan in de schouwburgzaal de film Pawn Sacrifice worden bekeken. Hans Böhm geeft op vrijdag 29 juli en op de slotdag, donderdag 4 augustus, in het grand café commentaar op de belangrijkste partijen van het Condigne Open NK, en zal ook weer deelnemen aan het snelschaaktoernooi. In alle groepen beginnen de partijen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 4 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.