Home / Zevenaar / Jeroen Staatsen waarnemend burgemeester in Zevenaar

Jeroen Staatsen waarnemend burgemeester in Zevenaar

ZEVENAAR – De heer drs. J.M. Staatsen wordt met ingang van 1 september benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zevenaar. Jeroen Staatsen is 68 jaar, lid van de VVD en woont in Voorschoten. Hij is sinds 2007 en tot heden nog burgemeester in de gemeente Voorschoten.

Daarvoor was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Voorschoten, van 2006-2007, in 2006 waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen. Van 2001 tot 2006 burgemeester van de gemeente Den Helder. Van 1989 tot 2001 algemeen directeur/ griffier Provinciale Staten Overijssel en van 1983-1988 gemeentesecretaris van de gemeente Rheden.

De heer Staatsen begon zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid voor de VVD in Gouda. Hij zal tot aan de herindeling per 1 januari 2018 aanblijven als waarnemend burgemeester van de gemeente Zevenaar.

De Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Zevenaar (fractievoorzitters, wethouder, gemeentesecretaris en griffier) besloten tot het benoemen van een waarnemend burgemeester in deze gemeente in verband met de vacature die per 1 september is ontstaan door het vertrek van de huidige burgemeester, Jan de Ruiter.

Staatsen heeft, voorafgaande aan zijn benoeming, een gesprek gehad met de bovengenoemde delegatie uit de raad van Zevenaar. Daarna adviseerde de delegatie unaniem positief over zijn kandidatuur aan de Commissaris van de Koning, waarna die besloten heeft hem te benoemen.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.