Home / Eerbeek / Actie voor kunstwerk tijdens papiermarkten

Actie voor kunstwerk tijdens papiermarkten

EERBEEK – Het Papierdorpers-comité dat streeft naar een kunstwerk in het centrum van Eerbeek, gaat tijdens de papiermarkten collecteren. Dit vanwege het feit dat bij het tot stand komen van dit project, gezegd kan worden dat de gehele Eerbeekse gemeenschap hieraan heeft meegewerkt.

Het totale beeld, een papierschepper uit vroeger tijden, zal inclusief sokkel, zo’n 180 centimeter hoog worden. De totale kosten kunnen nog niet precies aangegeven worden, maar belopen na een ruwe schatting zo’n € 13.000,-.

Om aan dat bedrag te komen zijn meer dan 50 brieven verstuurd en voorbereidende gesprekken geweest richting allerlei bedrijven, instanties en de gemeentelijke overheid. Het comité wil tijdens de zomerse papier/zomerbraderieën, gehouden op 12 en 16 juli en op 9 en 23 augustus van 13.00 tot 20.00 uur, een grote bus plaatsen. Iedere bezoeker, die sympathiseert met het idee van het Papierdorpers-comité, kan daar haar/zijn bedrag in deponeren. Dit onder het motto: ‘Vele kleintjes maken één grote’. Volgens eigen zeggen krijgt dit comité al veel bijval voor dit initiatief. ,,Dan moet het financieel toch ook kunnen lukken", aldus een comitélid. Ook kan men een bijdrage storten op rekeningnummer: NL27 RABO 0309 9772 31 t.n.v het Papierdorpers-comité. ,,De eerste bedragen beginnen binnen te lopen”, aldus comitélid, Berend Klok, van de Dorpsraad Eerbeek-Hall.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.