Home / Drempt / Vliegeren voor volwassenen

Vliegeren voor volwassenen

DREMPT – Het hele weekend waren de voetbalvelden in Drempt het domein van de vliegeraars. Waarschijnlijk kent u nog wel de vliegers van vroeger, die eenvoudig zelf gemaakt werden en met aan de staart krantenpapier of bosje gras.

Dit soort vliegers konden de kinderen in Drempt ook nog maken en oplaten. Maar de volwassen vliegeraars hebben vliegers die dat niveau ook letterlijk overstijgen, in de meest fantastische vormen stonden ze in de lucht tot en met complete poppen. De langste en misschien wel spectaculairste vlieger is we die van Jürgen Hansen uit Krefeld. Een vlieger die uit zo’n 160 rondjes bestaat, die allemaal achter elkaar gemaakt zijn en met een Japanse kop aan de voorkant. Deze enorme vlieger oplaten is een vak apart maar geweldig om te zien. Deze vlieger die in Japan ‘hemelslijn’ wordt genoemd lijkt dat ook wel, zodra hij de lucht ingaat is het net of er een ladder naar de hemel ontstaat.
Dick en Tonny Toonen en Piet Pasman, de organisators van dit festijn, waren er ook om vliegers waar wat aan mankeerde te repareren. Natuurlijk kon men ook bij hen terecht met alle vragen over vliegeren. Was het vroeger iets voor kinderen, het is uitgegroeid tot een sport voor volwassenen. Want ook het kitesurfen is een vorm van vliegeren, maar dan een heel grote en de eigenaar zit in een karretje dat over het zand van het strand scheert. – Foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.