Home / Doesburg / Start Samen Doesburg en Jeugdcultuurfonds

Start Samen Doesburg en Jeugdcultuurfonds

DOESBURG – Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in IJsselzicht (foto), is op initiatief van het Zakelijk Ondernemers Netwerk Doesburg (ZON) en het Graafschap College ‘Samen Doesburg’ van start gegaan. Samen Doesburg gaat onder het motto ‘Taal, Werk en Toekomst’ vluchtelingen een steun in de rug geven om mee te doen in Doesburg.

De Doesburgse wethouder sociaal domein Peter Bollen zei tijdens de bijeenkomst: “Sporten, taalles, vrijwilligerswerk, taalstages, koken, oriëntatie op de arbeidsmarkt, coaching, het is een greep uit de activiteiten van Samen Doesburg. Uniek in het project is dat iedere deelnemer wordt verbonden aan een ondernemer van ZON en op deze wijze kennismaakt met werk.”
Sinds enige tijd hebben gemeenten niet meer zelf de regie over de inburgering van vluchtelingen. Met een initiatief als Samen Doesburg, waarbij instellingen als het Graafschap College, 0313, de Buurtacademie, IJsselzicht én de ondernemers ieder vanuit hun eigen rol een bijdrage leveren, denkt de gemeente Doesburg bij te kunnen dragen aan een ‘zachte landing’ voor vluchtelingen in de stad.

Bij dezelfde bijeenkomst is het Jeugdcultuurfonds in Doesburg van start gegaan met de feestelijke ondertekening van de overeenkomst door de penningmeester van het Jeugdcultuurfonds Gelderland, Ap Lammers, en wethouder Peter Bollen. De gemeente Doesburg heeft besloten zich aan te sluiten bij het Jeugdcultuurfonds Gelderland en hier geld voor beschikbaar te stellen. Via actieve cultuurbeoefening stimuleert het fonds de persoonlijke ontwikkeling van kinderen van 4 t/m 17 jaar, die in Doesburg in gezinnen met weinig geld opgroeien. Het fonds draagt op die manier ook bij aan een creatieve samenleving, waarin kinderen hun talenten en hun zelfverzekerdheid verder kunnen ontwikkelen. Aanvragen gaan via ‘intermediairs’, zoals professionals in het onderwijs, hulpverlening en gezondheidszorg.
Het Jeugdcultuurfonds, dat tijdens de bijeenkomst in IJsselzicht een belangrijke bijdrage heeft gekregen van de Rabobank Foundation, betaalt lesgelden en eventueel benodigde attributen met een maximum van € 425,- per jaar.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.