Home / Bronckhorst / Gratis auto-laadpalen voor inwoners Bronckhorst

Gratis auto-laadpalen voor inwoners Bronckhorst

BRONCKHORST – Steeds meer Bronckhorster inwoners rijden elektrisch of willen dat op korte termijn gaan doen. Dat is mooi, want het is schoon, stil en zuinig. Maar niet iedereen heeft ruimte voor een oplaadpunt aan huis of op de oprit. Dat is geen probleem meer.

Een openbare oplaadpaal in de eigen buurt, waar maar ook andere buurtbewoners of bezoekers gebruik van kunnen maken, is de uitkomst volgens de gemeente. Bronckhorst maakt het daarom mogelijk dat dit nu kosteloos en heel gemakkelijk te regelen is via organisatie Allego. Ook ondernemers kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken.

Via het online platform www.openbaarladen.nl (zoek op Bronckhorst) van Allego, vraagt een inwoner of ondernemer in een paar klikken heel eenvoudig een openbare laadpaal aan binnen 300 meter van de woning of het werk in Bronckhorst. Na de bevestiging per e-mail, beoordeelt Allego de aanvraag op basis een aantal voorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Palen mogen bijvoorbeeld de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen of een beschermd dorpsgezicht aantasten. Als de geschikte plek is bepaald, vraagt Allego de gemeente om akkoord. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen.

Het is nu dus mogelijk altijd een openbare laadpaal dicht in de buurt te hebben. Is de oplaadpaal op een vertrouwde locatie onverwachts bezet? Dan is de ambitie dat er een andere oplaadpaal in de buurt beschikbaar is. De gemeente en Allego streven naar een groot dekkend laadnetwerk in Bronckhorst waar iedere inwoner, bezoeker of werknemer, straks overal en altijd zijn of haar auto kan opladen. Allego plaatst een oplaadpaal kosteloos. Gebruikers betalen voor het opladen. Dit bedrag zal circa 29 tot 35 cent per kilowatt bedragen.

Wethouder Jan Engels: “Met deze actie hopen we het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren.” Op dit moment zijn er zeven oplaadpunten in Bronckhorst, waaronder bij het gemeentehuis in Hengelo en in stadje Bronkhorst.
 

Lees ook

Bronckhorst is Wandelgemeente van het Jaar

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.