Home / Dieren / Verkeersomleidingen in Traversegebied in Dieren

Verkeersomleidingen in Traversegebied in Dieren

DIEREN – Ter hoogte van het Stationsplein in Dieren, wordt in de week van 18 tot 21 juli een nieuw riool aangelegd én aangesloten op de bestaande riolering van de Harderwijkerweg. Om het werk uit te kunnen voeren wordt de rijstrook ‘Dieren-in’ afgesloten tussen de Burgemeester de Bruinstraat (N348) en de spoorovergang Harderwijkerweg.

Het verkeer komende vanaf de N348 wordt omgeleid via de Kanaalweg en de Imboslaan. Het verkeer op de Harderwijkerweg vanuit de noordelijke richting kan gewoon de normale route blijven rijden. Fietsers worden om het werk heen geleid en kunnen er dus ook gewoon door.

Automobilisten wordt met klem verzocht gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroute: de Oranjebuurt / Wilhelminaweg is vanwege het smalle wegprofiel en de aanwezigheid van schoolgaande fietsers ongeschikt voor extra autoverkeer.

In de week van maandag 18 juli start men ook met het inrichten van het tijdelijk busstation op de hoek Harderwijkerweg en de Burgemeester de Bruinstraat. Het werk is eind augustus klaar. In genoemde periode wordt op diverse momenten aan de N348 gewerkt, telkens tussen de Harderwijkerweg en Prinsenstraat. Vanwege de veiligheid zal daarom voor doorgaand verkeer op de Burgemeester de Bruinstraat in beide richtingen telkens maar één rijstrook beschikbaar zijn. Er wordt overigens buiten de spitsen gewerkt, de beperking geldt dus alleen tussen 9.00 en 15.30 uur.
Op de plek van het huidige busstation komt een tijdelijke weg. Als na de zomer de graafwerkzaamheden voor de tunnel van start gaan, wordt daar het doorgaand verkeer overheen geleid. Die situatie duurt naar verwachting tot het voorjaar van 2017.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.