Home / Doesburg / Doesburg Binnenste Buiten van start

Doesburg Binnenste Buiten van start

DOESBURG – Woensdagochtend opende burgemeester Loes van der Meijs de 49ste editie van Doesburg Binnenste Buiten. Nog tot en met zaterdag staat de historische binnenstad in het teken van een braderie, straattheater en muziek. De burgemeester kwam aan het een rijdend café.

"Het is mijn eerste Doesburg Binnenste Buiten", zei ze bij de opening. "En hopelijk niet de laatste." Ze doelde daarmee op het moeizame rondkomen van de organisatie. De inkomsten van het gratis toegankelijke evenement lopen terug door dalende sponsorbijdragen. "Maar laten we met z’n allen proberen in ieder geval ook die vijftigste editie te halen", aldus de burgemeester en de voorzitter van de ondernemersvereniging.

Aan het programma is die geldnood gelukkig (nog) niet af te zien, want een keur aan straatartiesten is de komende dagen te zien in de stad. Soms breeduit aangekondigd, soms verrassend, tussen het publiek. Het maakt een bezoekje aan DBB de moeite meer dan waard.

Als openingshandeling moest de burgemeester geen lint doorknippen, maar de lat was ‘iets hoger’ gelegd. Ze moest een ketting doorknippen. Gelukkig was daar de brandweer met hun antieke brandweerwagen, die te hulp schoten met een hydrolische schaar – foto’s: Wencel Maresch

Lees alles over Doesburg Binnenste Buiten op: www.doesburgbb.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.