Home / Beekbergen / Preuvement en Korenfestival in Beekbergen

Preuvement en Korenfestival in Beekbergen

BEEKBERGEN – Door de ondernemersvereniging Bemivo, Het Sokkenbuurtkoor uit Uchgelen en het Oosterhuuzens Dialectkoor, wordt zaterdag 16 juli voor de eerste keer een Preuvement en Korenfestival georganiseerd in het centrum van Beekbergen. Het evenement kreeg als titel ‘Food & Music Festival Beekbergen’. Om 16.30 uur begint het festival en rond 23.30 uur zal het afgelopen zijn. De toegang is gratis.

Voor het preuvement zorgen ruim twintig horeca-ondernemers in Beekbergen met gezellige kramen en tafels waar veel lekkers geproefd kan worden en de kelen gesmeerd. Tien jaar lang werd door het Sokkenbuurtkoor een Korenfestival gehouden in Uchgelen. In 2016 is er voor gekozen om uit te wijken naar Beekbergen.

De koren gaan optreden op twee podia aan de Dorpstraat. Zij brengen een grote variatie aan liederen, maar het Nederlandse lied zal de boventoon krijgen. Op Podium 1 begin het Oosterhuuzens Dialectkoor uit Oosterhuizen om 17.00 uur, het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor uit Apeldoorn om 18.00 uur, De Boezemvrienden uit Apeldoorn om 18.45 uur en het Sokkenbuurtkoor uit Uchgelen om 19.35 uur.

Op podium 2 beginnen de Boezemvrienden om 16.30 uur. Het Sokkenbuurtkoor om 17.30 uur, Het Oosterhuuzens Dialectkoor om 18.15 uur, het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor om 19.00 uur en Ons Koor uit Beekbergen om 20.00 uur.
Na de koren is er een groot muziekfeest van 21.00 tot 23.30 uur met de band Men in Music en optreden van de zangeres Femke Hengeveld en de zanger Richard Hekkert.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.