Home / Loenen / Weer NK Gat- en Keigraven in Loenen

Weer NK Gat- en Keigraven in Loenen

LOENEN – Het gaat er zaterdag 16 juli niet alleen om gezamenlijk per team een zo diep mogelijk gat te graven in de Loenense bodem, maar ook om een zo groot mogelijke kei naar boven te werken. In de Loenens bodem aan de Groenendaalseweg (kermisterrein) liggen veel stenen, maar deze keien liggen soms verspreid en op verschillende diepten.

Ieder jaar doen er een flink aantal teams mee aan het NK Gatgraven in Loenen. De teams dingen naar de trofee ‘De Gouden Schop’ en de mooie prijzen die er te winnen zijn op
De organisatie (Lomive en Spritshz) heeft sterke mannen (vrouwen mogen ook meedoen) opgeroepen om zich op te geven voor deze wedstrijd. Teams van vijf personen kunnen zich via de site van Lomivé (info@loenen.nu) inschrijven. Er is nog ruimte voor nieuwe teams. De deelnemers mogen om de beurten de schop hanteren. Er zijn drie ronden van tien minuten graven.

Het gat moet ongeveer een meter in het vierkant uitgegraven worden, omdat anders de mal van de jury van 90 bij 90 centimeter hierin niet past. Als het gat te krap is kan de mal niet zakken. Er zijn mooie prijzen te winnen. Het team met het diepste gat (de kampioenen) winnen een dinerbon van 200 euro. De tweede prijs is een barbequefeestje van 150 euro en de derde prijs is vijf kratten bier.

Het is ieder jaar een vermakelijk schouwspel voor het publiek om te zien hoe de mannen zich in het zweet werken om zoveel mogelijk zand uit de Loenense bodem naar boven te werken. Maar niet alleen geel en zwart zand. In dit bosrijke gedeelte van de Veluwe bevinden zich zoals gezegd veel keien in de bodem. Ieder jaar komen bij het graven wel enige stenen naar boven. Er is een extra prijs voor de zwaarste kei die naar boven wordt gehaald.

De presentatie van deze middag is weer in handen van Halbo Bosker. Hij stelt de teams voor en houdt het publiek op de hoogte van de vorderingen van de mannen die op het laatst diep in het gat aan het zwoegen zijn. Het NK Gatgraven begint om 15.00 uur.
Lomive organiseert het NK Gatgraven samen met Spritshz die tegelijk het seizoen afsluiting feest heeft en dan een volleybaltoernooi houdt. Een aantal teams strijden dan sportief voor de prijzen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.