Home / Doesburg / Vier dagen Doesburg Binnenste Buiten

Vier dagen Doesburg Binnenste Buiten

DOESBURG – Het is één van de hoogtepunten van het jaarprogramma: Doesburg Binnenste Buiten. Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 juli staat de stad op zijn kop en is er ruimte voor de braderie, theater en muziek. Het evenement wordt woensdag om 10.30 uur geopend op de Driesprong.

De braderie loopt als een rode draad door alle activiteiten. De bekende kramen met koopwaar worden aangevuld met kunstproducten en creatieve artikelen. De markt duurt woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Daarnaast staan er elke dag wisselende activiteiten op het programma. Woensdag is er van 14.00 tot 18.00 uur straattheater en verzorgt Jongerencentrum 0313 een programma in de Koepoortstraat. Zo zijn er dansworkshops, staat er een miniramp en is er tijd voor muziek en lounge. ’s Avonds is er muziek van dweilorkest De Duitekluiters en Ruych.

Donderdag is er van 14.00 tot 19.30 uur straattheater. Tussen 14.00 en 21.00 uur wordt het standwerkersconcours gehouden in de Koepoortstraat. Dit is een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Standwerken en het is altijd mooi om te zien hoe de verkopers hun waren aanprijzen. ’s Avonds vanaf 19.00 uur is er op diverse locaties muziek in de stad van dweilorkest De Busband, Soulextension en Enge Buren. Q Music draait hier het foute uur. Straattheater is er ook op vrijdag van 14.00 tot 19.30 uur. Een ook deze avond is er vanaf 20.30 uur muziek op verschillende plekken in de stad, nu van The Ticket, 5th Wheel en DJ la Fuente.
Zaterdag is de laatste dag. Dan is er om 10.00 uur een clowntjesoptocht voor alle kinderen. Tussen 10.00 en 12.00 uur verzorgt folkloristische dansgroep de Meulenvelders diverse optredens in de stad. Van 13.00 tot 16.30 uur wordt het swingen geblazen als het percussiefestival losbarst. ’s Avonds wordt nog één keer feestgevierd. Dit keer met muziek van Hike en the Jibs. Op het Marktplein is een Mixed Music Event met onder andere Pearl Jozefzoon.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.