Home / Klarenbeek / Taaie baan voor trekkersleprijders in Klarenbeek

Taaie baan voor trekkersleprijders in Klarenbeek

KLARENBEEK – Het bestuur van de stichting Trekker Trek Klarenbeek had er alle moeite aan gedaan om de kleibaan aan de Lokaalweg goed in orde te houden voor de geplande wedstrijden. Met plastic werd getracht zoveel mogelijk hemelwater te weren, maar dat lukte niet helemaal.

Woensdag werd nog even overwogen om de wedstrijden niet door te laten gaan, maar de weersverwachting was niet helemaal ongunstig, zodat werd besloten om de Trekkerslep wedstrijden toch te rijden.

Het weer viel zaterdag gelukkig mee, maar de baan (die kort geleden was voorzien van nieuwe klei) was volgens kenners erg taai en daardoor werd er nog meer gevraagd van de trekker en de chauffeur. Het aantal rijders dat full pull haalde was daarom lager dan vorige jaren.

Het lukt de stichting weer om ieder jaar met veel vrijwilligers deze wedstrijden op te zetten. Met een eigen terrein met een aangelegde kleibaan kunnen veel kosten worden bespaard. De deelname was ongeveer gelijk aan vorige jaren. De tien klassen varieerde van de lichte ‘boeren’ klasse, de standaardklasse 2800 kg. tot de zware jongens in 3600 kg supersport en 9000 kg standaard.

Trekkerslep in Klarenbeek is niet volledig, als Henk Elskamp met zijn smeuïge commentaar in het Klarenbeeks dialect daar niet bij aanwezig is op zijn plekje onder een parasol. Royaal werd door de bezoekers gelachen, toen Elskamp een toelichting gaf op de verschijning van de blonde Tisja Arendsen uit Klarenbeek aan de start. Maar goed dat zij door het zware geronk niet hoorde welke adviezen de commentator haar gaf… “Kieken wat ut wördt”, zei Elskamp. Met haar trekker International 1046 bracht zij de slep tot een afstand van 53.36 meter. Carola van Schaik uit Zegveld behoorde ook tot de weinige vrouwen die op de trekker plaatsnamen. Met de behaalde afstand van 77,64 meter was zij wel tevreden.

Om full pull (100 meter) te halen, viel in de lichte klassen niet mee. Wilfred de Groot uit Oosterhuizen reed met zijn Deutz D8006 wel full pull in de proefrit. Toen hij ook met de vereiste verzwaring reed, kwam hij niet verder dan 84.39 meter. Kevin Pannekoek uit Rheden had keurige gordijntjes in de trekker. Maar hij was ook een goede rijder met 86.84 meter. Van de rijders wordt ook goede stuurmanskunst gevraagd. Mark Boer uit Wapenveld reed nog wel, maar moest van de baancommissaris stoppen omdat hij buiten de baan dreigde te komen.

Om half zeven begon de sportklasse. De rookpluimen hingen zwaar boven Klarenbeek. Rond 22.00 uur was de slep ten einde. Per klasse waren drie bekers te winnen. De winnaars uit deze regio waren: Twan Klein Veldink Voorst (2x) 3e prijs 2800 kg en ook in 3500 kg., Wilfred de Groot Oosterhuizen 3e prijs 4500 kg standaard, Martin Boonzaayer 2e prijs 3600 kg supersport, Alex Brouwer, Wenum 5500 kg. Hobby sport, 2e prijs, Jan Ijsseldijk Terwolde, 5500 kg. Hobby sport 3e prijs.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.