Home / Zevenaar / Zevenaarse jaarrekening snel goedgekeurd

Zevenaarse jaarrekening snel goedgekeurd

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar heeft binnen de gestelde termijn een goedkeurende accountantsverklaring gekregen over de jaarrekening 2015. De jaarrekening van gemeenten in Nederland moet jaarlijks worden gecontroleerd door de accountant. Daarbij wordt getoetst op getrouwheid en rechtmatigheid.

Met ingang van 2015 heeft de gemeente nieuwe taken gekregen als gevolg van de decentralisaties van de Jeugdzorg en Wmo. Hierbij stond de continuïteit van de zorg voorop. Volgens de accountant is in 2015 landelijk gebleken dat de systemen en zorgpartijen onvoldoende in staat zijn om de processen rond de factuurcontrole bij gemeenten adequaat in te richten. Hierdoor is bij de gemeenten vertraging ontstaan in het jaarrekeningtraject als het gaat om het sociaal domein. In Zevenaar verliep dit proces voorspoedig, waardoor nu al voor de gehele jaarrekening een goedkeurende verklaring is ontvangen. De accountant heeft vastgesteld dat er voldoende zekerheid is ten opzichte van de geldende foutmarge. De gemeente is zeer tevreden met dit uitzonderlijke resultaat.
Wethouder Gerard Hendriksen van Financiën: “De gemeente Zevenaar heeft samen met de ruim 100 gecontracteerde zorgorganisaties hard gewerkt om een goedkeurende verklaring tot stand te brengen. Onze gemeente behoort tot de circa 10% die deze verklaring in bezit heeft. Ik ben dan ook enorm trots op dit mooie resultaat.”
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.