Home / Brummen / Peuters modderen er lekker op los

Peuters modderen er lekker op los

BRUMMEN – Op 29 juni was het nationale Modderdag – ja, dat bestaat echt – en de peuters van de kinderopvang peuterspeelgroep Het P@rk in Brummen deden volop mee. De Modderdag wordt in Nederland georganiseerd door het IVN en elk jaar doen er meer kinderen mee. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Kinderen ervaren dat buiten spelen goed is en dat vies worden mag. Regen of zonneschijn, buiten spelen is altijd fijn!

Op het plein stonden verschillende soorten modder klaar. Een groot stuk plastic, met water, emmers geel zand en emmers potgrond. Een keukentje met allerlei pannen en lepels. Bakken met zwarte modder en gele modder. Hoe geweldig te zien hoe elk kind op zijn eigen manier ontdekt welke mogelijkheden er allemaal zijn. Heel voorzichtig liepen de kinderen het plein op. En steeds gingen ze een stapje verder. Er werd heksensoep gemaakt en gesprongen in de modder en in de plassen en gesleept met emmers water en zand. Modder op je lijf ervaren was voor het ene kind een drempel en het andere kind zat er middenin. De kinderen en medewerkers genoten en hebben Modderdag 2017 alvast in de agenda gezet!
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.