Home / Doesburg / Informatieavond met OM over vernielingen in wijk Beinum

Informatieavond met OM over vernielingen in wijk Beinum

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft samen met het Openbaar Ministerie Oost Nederland en de politie in Doesburg, vrijdag een informatieavond gehouden over de vernielingen die in de afgelopen maanden zijn aangericht aan auto’s in de Doesburgse wijk Beinum.

Circa 80 bewoners waren aanwezig bij deze informatieavond in het stadhuis. Aanleiding voor de bijeenkomst was de arrestatie eerder deze week van een verdachte in deze zaak. De vrouw wordt verdacht van het bekrassen van tientallen auto’s in de wijk Beinum.

De aanwezigen kregen van de Officier van Justitie informatie over het verloop van het strafrechtelijk onderzoek naar de verdachte. De politiechef in Doesburg vertelde meer over de feitelijke omstandigheden en over de aanhouding van deze persoon. De loco-burgemeester van Doesburg, Fred Jansen, ging met name in op de gevoelens van onveiligheid bij de buurtbewoners. Veel voorkomende criminaliteit, zoals vernielingen, heeft een hoge prioriteit bij de betrokken partners, zoals het OM, de politie en de gemeente. Het voorkomen hiervan is heel belangrijk, daar kunnen bewoners heel goed bij helpen. Er is inmiddels een buurt whatsapp groep actief.

De aanwezigen hadden onder andere vragen over de schade en het verhalen daarvan. Ook de relatie met andere vernielingen die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden kwam aan de orde. Er was ruimte om het hart te luchten en met elkaar beelden te delen in deze voor veel buurtbewoners vervelende periode.
Omwille van de privacy worden geen nadere mededelingen gedaan ten aanzien van de aangehouden verdachte.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.