Home / Doesburg / Nieuwe vrijwilligers formulierenbrigade aan de slag

Nieuwe vrijwilligers formulierenbrigade aan de slag

DOESBURG – Acht enthousiaste vrijwilligers hebben hun certificaat voor de formulierenbrigade gekregen. Ze hebben een training van 7 lessen met succes gevolgd en kunnen hiermee goed toegerust aan de slag voor de formulierenbrigade. Zij helpen mensen met de ingewikkelde aanvraag van allerhande voorzieningen en hulp.

Naast deze nieuwe vrijwilligers zijn er ook drie ervaren brigadiers, die mensen met een laag inkomen helpen hun financiële situatie te verbeteren. De vrijwilligers komen bij thuis en zoeken samen met de aanvrager uit voor welke regelingen en voorzieningen die in aanmerking komt. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, korting, kwijtschelding van lasten en belastingteruggave. Ook helpen zij met het invullen van formulieren om deze regelingen aan te vragen. De hulp is gratis en kan veel opleveren.
De formulierenbrigade richt zich op inwoners van de gemeente Zevenaar en de gemeente Doesburg met een laag inkomen (110 – 130 % van het sociaal minimum) en met weinig of geen vermogen. Er is speciale aandacht voor ouderen, allochtonen en gezinnen met jonge kinderen.

U kunt uzelf aanmelden voor een bezoek van een vrijwilliger van de formulierenbrigade via de receptie op Steenhuizen in Zevenaar of De Linie in Doesburg. Of stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar: h.denbreeker@caleidoz.nl.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.