Home / Regio / Cursus Politiek Actief in gemeente Brummen en Apeldoorn

Cursus Politiek Actief in gemeente Brummen en Apeldoorn

BRUMMEN – De gemeente Brummen organiseert samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst de cursus Politiek Actief. Deze is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt actief te worden in de politiek, maar niet precies weet wat de mogelijkheden zijn of mensen die willen weten over hoe zij meer invloed uit kunnen oefenen op de lokale besluitvorming. De cursus bestaat uit vijf woensdagavonden in november.

De gemeenten bieden met deze cursus hun inwoners een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hopen zij de deelnemers enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, elke woensdag vanaf 2 november. De deelnemers vergroten hun theoretische kennis, maar verbeteren ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursusdagen zijn verspreid over de vier gemeenten. Tot slot wonen de deelnemers een raadsvergadering bij in hun eigen gemeente. Deelname is gratis.
Inwoners uit de gemeente Brummen die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen zich aanmelden bij de griffie van de gemeenteraad via griffie@brummen.nl. Mensen uit Apeldoorn kunnen zich melden via otgriffie@apeldoorn.nl. Vermeld hierbij naam, telefoonnummer en e-mailadres vermelden. De griffie neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Een week voorafgaand aan de start van de cursus is er per gemeente een kennismakingsbijeenkomst.

www.brummen.nl/politiekactief
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.