Home / Tonden / Meike maakt mooiste foto

Meike maakt mooiste foto

TONDEN – De tienjarige Meike Bleumink uit Tonden heeft de winnende foto gemaakt in de fotowedstrijd van de gemeente Brummen. Basisscholieren werden daarbij uitgenodigd een natuurfoto in te leveren. Meike won met haar inzending een workshop natuurfotografie voor haar klas van de JH Isingsschool in Empe.

Meike leende het fototoestel van haar vader en ging op zoek naar waterjuffers in het weitje naast haar huis. "Ik zocht er één die een beetje leuk zat," vertelt Meike. "De ogen moesten goed te zien zijn en er mocht geen tak voor zitten. Toen zag ik een hele mooie blauwe en daar zat een mug bij. Normaal eet een waterjuffer een mug op, maar deze leken naar elkaar te kijken en gewoon een beetje gezellig te zitten. Alsof ze niet zoveel puf hadden om iets te doen."
De natuurobservatie leverde Meike de eerste prijs op tijdens de Actieve Natuurdag in Brummen, eind mei. Ze won een workshop natuurfotografie van fotograaf Lars Soerink voor haar hele klas. Lars is fotograaf bij de Vogelbescherming en gaf de kinderen handige tips. Meike: “Hij legde ons uit dat je bijvoorbeeld moet proberen op ooghoogte te komen van de dieren die je wilt fotograferen." Na het vertonen van filmpjes en voorbeeldfoto’s nam hij de groepen vijf en zes mee naar het bos aan het Schoolboslaantje in Empe en was het tijd voor de praktijk. "Ik ben nog door een bramenstruik geklommen om op een rioolbuis te kunnen staan," aldus winnares Meike. "Zo kon ik op een aparte manier een boomstam fotograferen. En het leukste vond ik dat mijn vriendinnetje Alyssa op het einde tegen mij zei dat ze natuurfotograaf gaat worden."
 

Lees ook

Tonden geniet

TONDEN – Met de uitnodiging van het komisch gezelschap Herman in een Bakje Geitenkwark hoopte …

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.