Home / Loenen / Vrienden van Loenense Bossen massaal gesteund

Vrienden van Loenense Bossen massaal gesteund

LOENEN – De inzamelingsactie van de stichting Vrienden van de Loenense Bossen, heeft een indrukwekkend resultaat opgeleverd: € 18.500,-. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

De Stichting Vrienden van de Loenense Bossen vroeg aan de Loenenaren om de stichting te steunen om onder andere een nieuwe Uitkijktoren te bouwen. “Fantastisch zoals het dorp achter ons is gaan staan”, aldus Harry Modderkolk, bestuurslid van de stichting. “In de afgelopen periode gingen maar liefst 37 vrijwilligers alle huizen in Loenen langs om een bijdrage te vragen voor de doelstellingen van de stichting. En Loenen gaf massaal gehoor aan de oproep: 75% van de Loenense huishoudens steunde de stichting.”

“Dit sterkt ons om verder te gaan”, zegt voorzitter Gerrit van de Sprenge. “We hebben nog heel wat stappen te gaan en deze steun – zowel financieel als moreel – kunnen we goed gebruiken.”
Modderkolk vult aan: “De inzamelingsactie heeft ook nieuwe vrijwilligers opgeleverd, timmerlieden en metaalbewerkers bijvoorbeeld, en verkoopmedewerkers die ons binnenkort willen helpen bij de verkoopactiviteiten nabij de schaapskooi. Een aantal Loenense ondernemers heeft ook hun diensten aangeboden om ons straks te helpen bij de bouw van de uitkijktoren.
Het resultaat van de inzamelingsactie is niet alleen geld, het betekent ook draagvlak. Met dat draagvlak kunnen we de subsidiegevers in Nederland en Brussel gaan benaderen.”

Van de Sprenge: “De volgende stap is dat we een Plan van Aanpak Sponsoring door bedrijven gaan maken. Ook gaan we overheden en andere subsidiegevers benaderen. Eind volgend jaar gaan we hopelijk starten met de bouw van een Uitkijktoren. Maar dit brede draagvlak sterkt ons ook om onze andere doelstellingen te realiseren. Wij willen het bos zoveel mogelijk open houden. Cultuurhistorische waarden, zoals bijvoorbeeld de Uitkijktoren, bewaren of in ere herstellen en het bewaren van de grote diversiteit van de flora en fauna. Het is belangrijk dat de prachtige heidevelden behouden blijven en dat de historie van het bos goed beschreven wordt en toegankelijk blijft. De stichting gaat met deze steun in de rug vol vertrouwen verder. De uitkijktoren is een grote stap dichterbij gekomen!”
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.