Home / Brummen / Huisvesting minderjarige statushouders in Brummen

Huisvesting minderjarige statushouders in Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat in samenwerking met de beide woningstichtingen en Pactum, minderjarige statushouders met een vergunning tot verblijf woonruimte aanbieden. Het gaat om jongeren tussen de veertien en achttien jaar, die onder begeleiding in Nederland mogen blijven wonen. Brummen heeft net als alle andere gemeenten in Nederland de verplichting om vluchtelingen met een status te huisvesten.

Pactum jeugd- en opvoedhulp is nieuw in de gemeente Brummen. De organisatie is verantwoordelijk voor de huisvesting en begeleiding van de jongeren. Vanaf 1 augustus aanstaande gaan zij samen met de woningcorporaties Sprengenland Wonen en Woningstichting Brummen (via een geleidelijke instroom) 36 kinderen verspreid over de gemeente onderbrengen. Afhankelijk van hun leeftijd gaan de jongeren in een semi-zelfstandige woongroep wonen. Zij worden gehuisvest in woningen die worden gehuurd van de woningcorporaties. Eerst worden er twaalf jongeren gehuisvest in zogenaamde moederhuizen. Hierna worden geleidelijk aan de overige 24 jongeren verspreid over Eerbeek en Brummen gehuisvest.

Iedere gemeente in Nederland heeft de verplichting om nieuwkomers met een status te huisvesten. De opdracht voor de gemeente Brummen is om 54 statushouders als nieuwe inwoners te huisvesten in 2016. Met het huisvesten van de jongeren wordt een groot deel van deze opdracht ingevuld. Naast het huisvesten van jongeren blijft er nog een opdracht voor de reguliere huisvesting. Ook die gaat in nauw overleg met de beide woningstichtingen in onze gemeente.
Eef van Ooijen is als wethouder binnen het college verantwoordelijk voor wonen: “Het is mooi om deze jongeren in samenwerking met Pactum en de woningstichtingen, een nieuwe plek te geven. De jongeren krijgen hier een fijn thuis en kunnen werken aan hun toekomst. Ook de manier van huisvesting, kleinschalig, begeleid wonen in de wijk, is gelijk een goede stap richting integratie.”

 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.