Home / Rozendaal / Dorpsschool blijft splijtzwam in Rozendaal

Dorpsschool blijft splijtzwam in Rozendaal

ROZENDAAL – Bouwbedrijf H.J. Klomps uit Dinxperlo neemt de bouw van de nieuwe school aan de Bremlaan in Rozendaal op zich. Het bedrijf zal het ontwerp van Architectenbureau GAJ – VBW uitvoeren en een mooie, duurzame school bouwen.

Het gemeentebestuur is bijzonder tevreden met de voorgang van het project, dat een energiezuinige school moet opleveren. De gemeenteraad stelde 4,3 miljoen euro beschikbaar voor het project. Dit ging niet zonder slag of stoot. Waar de coalitie van Rosendael’74 en PAK onverminderd enthousiast blijft over de plannen, blijft oppositiepartij Belangengemeenschap Rozendaal (BGR) fel tegenstander.
BGR maakt zich zorgen over de financiële kant van het project: ‘Het taakstellend budget waar om wordt gevraagd, is twee keer de jaarlijkse uitkering uit het gemeentefonds, anderhalf keer de algemene reserve en bijna zeven jeer de kosten van het Sociale Domein over 2015.’ Daarbij komt dan nog budget voor realisatie van de verkeersveilige oversteek.
Daarnaast zet de fractie kanttekeningen bij de gunningsprocedure. ‘De beoordelingscommissie die over de aanbesteding heeft geadviseerd, bestond vooral uit belanghebbenden. De gemeenteraad is niet gekend in de prodcedure. Op de beschikbare kennis over aanbestedingen binnen de vaste Commissie van Advies is geen beroep gedaan.’
De tegenwerpingen van BGR maakten tijdens de raadsvergadering echter geen verschil, de coalitie ging akkoord met het vrijmaken van een taakstellend budget.

Het duurt nog wel even voor de bouw van de school van start kan gaan. Eerst moet het bestemmingsplan nog worden aangepast. Hiervoor wordt in september een inspraakprocedure opgestart, waarbij veel reacties te verwachten zijn. Meerdere buurtbewoners en de stichting Behoud Karakter Bremheuvel zullen hun ongenoegen over de plannen uiten. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in januari een besluit over herziening van het bestemmingsplan. De aannemer heeft elf maanden nodig voor de daadwerkelijke bouw. Het gemeentebestuur denkt nu dat hij in 2018 klaar kan zijn.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.