Home / Doesburg / Opknapbeurt voor Verhuellweg

Opknapbeurt voor Verhuellweg

DOESBURG – Voorafgaand aan de informatieavond over het opknappen van de Verhuellweg, werd door de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst getekend. Ondertekenaars waren vertegenwoordigers van de gemeente Doesburg, Koninklijke Rotra en Ubbink.

Gezamenlijk gaan zij het bedrijventerrein en de Verhuellweg opknappen. Rotra en Ubbink en wethouder Ellen Mulder presenteerden het plan van aanpak. In deze overeenkomst staan de financiële en andere afspraken tussen de partijen in de voorbereiding- en uitvoeringsfase. “Hier hebben we lang naar toegewerkt en wij zijn erg blij met het bereiken van deze mijlpaal”, aldus Ellen Mulder.

Het bedrijventerrein en de omgeving krijgen een enorme kwaliteitsimpuls. Er komt een nieuwe rijbaan, de verkeersveiligheid wordt beter door het aanleggen van een voetgangersstrook en fietssuggestiestroken en ook het parkeren wordt een stuk overzichtelijker. "Het plan past perfect in onze ambitie om de stad een kwaliteitsimpuls te geven, aldus "de wethouder. "Doesburg is een prachtig museale stad, maar ook een stad waar gewoond en gewerkt wordt. Voor het werken is het bedrijventerrein aan de Verhuellweg onmisbaar."

De partijen hebben een subsidie toegekend gekregen van de Provincie Gelderland ter grootte van € 570.000. Een belangrijk onderdeel van de subsidietoekenning is de cofinanciering door zowel de gemeente Doesburg als de betrokken bedrijven. De gemeentelijke bijdrage hierin is € 320.000,-. Daarnaast hebben Koninklijke Rotra en Ubbink beiden een bedrag van € 125.000,- toegezegd.

In de plannen die er lagen, was te zien dat de fietsroute vanaf de dijk niet meer over de Verhuellweg gaat lopen maar dat er een nieuw fietspad door de wei gaat komen, zodat deze uitkomt op de Panovenweg. Vanwege de vele vrachtwagens die er rijden, wordt het dus een stuk veiliger. De veilige fietsroute wordt dan aangegeven via het tunneltje van de Panovenweg, over de Coehoornsingel en door het park. De bestrating door het park zal ook worden opgeknapt en geschikt gemaakt worden voor zowel fietsers als wel wandelaars. Op dit moment mag er door het park alleen gewandeld worden.

In een ander stukje van de wei (aan de Verhuellweg) komen (tijdelijke) parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Dit tijdelijke stuk wordt gehuurd en als het plan voor uitbreiding van Rotra en Ubbink doorgaat, zal dit stuk weer teruggegeven zodat het weer natuurgebied wordt. De parkeerplaatsen voor Rotra en Ubbink worden ook opgeknapt. Op dit moment is het zeer rommelig waar auto’s kunnen en moeten parkeren. Het plan ziet er goed uit en zal een heel goede verbetering zijn. Het definitieve ontwerp is dit najaar gereed. De uitvoering van het project is gepland van juni tot en met september 2017. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.