Home / Doesburg / Rotary-jeugd bezoeker Doesburg

Rotary-jeugd bezoeker Doesburg

DOESBURG – Op het stadhuis van Doesburg werden veertien jongeren ontvangen door burgemeester Loes van der Meijs. Niet zo maar jongeren, maar jongens en meisjes uit dertien verschillende landen. Op uitnodiging van Rotary Doesburg brengen ze een week in Doesburg door met het thema cultuur.

De eerste week dat ze in Nederland waren, verbleven ze in Waddinxveen. Burgemeester Van der Meijs vertelde de bezoekers over Doesburg en dat het een Hanzestad was. Ook legde ze uit hoe de gemeente geleidt wordt. Op de vraag of ze dachten dat de burgemeester de baas was, kwam het antwoord: ja. Hierop legde de Doesburgse burgemeester uit dat ze toch echt de baas niet was, maar dat dat de gemeenteraad dat is. Natuurlijk werd het gesprek in het Engels gevoerd, zodat iedereen het kon volgen.
Na deze bijeenkomst gingen de jongeren Doesburg bekijken en ze kregen daarbij onderweg de geschiedenis van Doesburg te horen. Deze week gingen ze onder andere ook nog naar het Airborne Museum in Oosterbeek en Huis Bergh in ’s-Heerenberg. – Foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.