Home / Brummen / Stappen in richting van Knooppunt Mantelzorg

Stappen in richting van Knooppunt Mantelzorg

BRUMMEN – “We hebben er veel vertrouwen in dat het knooppunt mantelzorg een succes kan worden”. Met die woorden rondde wethouder Koos Paauw (links) een ontmoeting met de heer Herman Wehkamp (bestuurslid Humanitas) en mevrouw Brigitte Theeuwen (directeur/bestuurder bij Spectrum) een ontmoetingsbijeenkomst af. De gemeente Brummen slaat de handen ineen met beide organisaties om in de komende periode een knooppunt mantelzorg op stellen.

“Het knooppunt is een van de belangrijke acties die voortvloeien uit het spoorboekje Mantelzorg”, aldus de wethouder, die binnen het Brummens college verantwoordelijk is voor het sociale domein in de gemeente Brummen, waaronder ook mantelzorgondersteuning valt.

Het knooppunt Mantelzorg wordt in de gemeente Brummen de verbindende schakel voor alle partijen die betrokken zijn bij mantelzorg. Zoals beschreven in het Spoorboekje Mantelzorg, dat onlangs door het gemeentebestuur is vastgesteld, moet dit knooppunt gaan fungeren als een netwerkconstructie van waaruit mantelzorgondersteuning zo breed mogelijk invulling krijgt.

Om er te zorgen dat het knooppunt goed is toegerust voor haar taken, worden een professionele mantelzorgcoach en een coördinator van het knooppunt aangesteld. Beide functies worden ondergebracht bij Humanitas (district Oost). Humanitas heeft jarenlange ervaring in het sociaal maatschappelijke veld met ondersteuning en dienstverlening aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Deze wordt grotendeels met goed geschoolde, vrijwillige inzet aangeboden. Wethouder Paauw: “De kernwaarden van waaruit Humanitas werkt sluiten goed aan bij de koers die wij als gemeente Brummen willen volgen. Zo werkt Humanitas vraaggericht: kijken wat er in de samenleving leeft en daarop de activiteiten aanpassen. Daarnaast is het behoud van eigen regie over het eigen leven ingeweven in de werkwijze.”

De gemeente Brummen heeft aan Spectrum gevraagd de procesbegeleiding op zich te nemen. “Deze adviesorganisatie in het sociale domein bezit veel kennis en ervaring over mantelzorg en vrijwillige inzet en heeft onder andere de gemeente Apeldoorn bijgestaan bij de inrichting van een Knooppunt Mantelzorg”, aldus Paauw. Met zowel Humanitas als Spectrum zijn onlangs uitvoeringsovereenkomsten aangegaan. Binnenkort worden de mantelzorgcoach en de coördinator van het Knooppunt Mantelzorg gepresenteerd. Paauw sluit af: “Zoals het woord Knooppunt al aangeeft, wordt er vooral ingespeeld op het zoeken van samenwerking met iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is bij mantelzorg in onze gemeente. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit najaar de eerste contouren en resultaten kunnen presenteren”.

www.samengoedvoorelkaar.nl
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.