Home / Doesburg / Kermis nat, zonnig en gezellig

Kermis nat, zonnig en gezellig

DOESBURG – De kermis in Doesburg zit er weer op. Helaas was het nu en dan zeer nat, maar dat mocht toch de pret niet drukken. Dan werd er even geschuild en na de veelal korte buitjes kon het plezier weer verder.

Op donderdag, de eerste dag van de kermis, is het altijd een familiedag. Dat houdt in dat er speciale aanbiedingen zijn met aantrekkelijke kortingen. Door ouders met kinderen wordt hier dan ook druk gebruik van gemaakt. Er waren dit jaar ook nieuwe attracties, zoals een soort schommel waar maar liefst 16 mensen tegelijk in konden en die wel heel erg hoog ging. Ook een achtbaantje voor de kinderen was erg in trek. Natuurlijk ontbraken de gokgelegenheden, schiettent, suikerspin, zuurstokken en oliebollen niet. Zonder deze attracties is het geen kermis.
Tot vorig jaar was er op de zaterdag altijd een uurtje voor mensen met een handicap. De muziek was dan wat zachter en de attracties gingen iets langzamer. Echter de mensen van Wielbergen die altijd kwamen kunnen dat niet meer en zo kwam er een einde aan. Dit jaar is op het laatste moment nog geregeld dat de bewoners van Zozijn naar de kermis konden (foto). Zij kregen een vrijkaart voor verschillende attracties en na afloop nog limonade en een oliebol, die ze genoten samen met burgemeester Van der Meijs. – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.