Home / Loenen / Merels kraken Peugeot ne bekopen dat met de dood

Merels kraken Peugeot ne bekopen dat met de dood

LOENEN – Mineke den Hollander woont aan de bosrand in Loenen. Zij had ongemerkt inwoning. Een merelpaar had haar auto, een Peugeot 208 Splinternieuw, gekraakt. Zij vond op een dag vijf dode jongen, die daar dus ongemerkt zijn geboren en opgegroeid. Een groot raadsel voor haar, omdat ze de wagen bijna dagelijks is gebruikt.

De auto stond in de open lucht met de neus dwars op de oprijlaan. De voorkant dus gericht op de oprijlaan en richting het weiland en het bos. De auto staat tussen een bijgebouw en de schuur in. Naast de schuur is nog een carport (voor de tweede auto). Zij heeft altijd heel veel vogels in de tuin en er is voldoende nestgelegenheid.

In de carport was dit voorjaar een winterkoninkje en kort daarna kwam de grauwe vliegenvanger er een nest maken. Als zij een nest bemerkt, houdt ze er altijd rekening mee, door met een grote boog om de carport te lopen. Er nestelen bij haar ook mussen, mezen, bonte vliegenvanger, bosuil (in de uilenkast).

Zij rijdt gemiddeld 1.000 km per maand. Ging in mei minimaal eenmaal per week (en soms wel drie keer) naar de Hoge Veluwe: half uur heen rijden, half uur terug en was daar dan minimaal 2,5 uur. Was dus zo’n 3,5 tot 4 uur weg.

Mineke: “Ik telde vijf dode merels en vond ook nog een paar kapotte eitjes. De isolatie aan motorkap is los getrokken. Ik weet (nog) niet of het nest tussen de isolatie en de kap heeft gezeten of ergens op het motorblok. Ik merkte het doordat het ging stinken in de auto. Alles afgezocht: poep aan de schoenen? Compostbak achter de auto? Plastic afvalcontainer naast de auto? Bedorven kaas in de auto? Wielkasten… Toen maar eens onder de motorkap gekeken.

Je ziet op de foto nog een merel aan het isolatiedeken hangen. Er liggen er drie links en één rechts. Wanneer de merels dood zijn gegaan weet ik niet. Ik ben op 11 juni naar Eibergen gereden (en terug). Ik weet niet meer of ik toen al last had van die lucht, of dat het toen gebeurd is. Eibergen is nl wel wat langer rijden dan een half uur….”
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.