Home / Drempt / Groot vliegerfeest in op velden HC’03 Drempt

Groot vliegerfeest in op velden HC’03 Drempt

DREMPT – Multifunctionele accommodatie (Mfa)’t Hessenhuus in Drempt organiseert op zaterdag 9 en zondag 10 juli een vliegerfeest op en rond de voetbalvelden van HC’03. Zo’n zeventig vliegeraars met de meest uiteenlopende vliegers komen daar bijeen en maken er samen een uniek en gratis toegankelijk evenement van voor zowel jong als oud.

Het bestuur van Mfa’t Hessenhuus, ook het clubhuis van voetbalvereniging HC’03, organiseert het feest samen met Dick en Tonny Toonen, twee fanatieke vliegeraars uit Langerak. Rick, de zestienjarige zoon van het echtpaar, voetbalt bij HC’03 en zodoende was het contact snel gelegd en werden er plannen gemaakt voor dit spectaculaire feest dat voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt gehouden.

Het echtpaar Toonen ontwerpt en maakt al vijfentwintig jaar zelf vliegers. Dat getuigt van een grote dosis creativiteit maar ook van een enorme nauwkeurigheid. "Er zijn een paar basisprincipes in het vliegeren. Je moet natuurlijk het juiste materiaal gebruiken; spinnaker nylon en 100% polyesterdraad vormen de basis. Dan is je vlieger in ieder geval weersbestendig. Maar als je een vlieger bouwt met de verkeerde afmetingen, dan vliegt-ie niet. Het is echt precisiewerk en dat maakt het zo leuk", licht Dick Toonen toe over zijn grote hobby. De ontwerpen en de kennis van het echtpaar zijn geen geheim. Ze vertellen liefhebbers er graag over en zijn daarmee op het vliegerfeest heel toegankelijk voor het publiek.

Voor het vliegerfeest in Drempt hebben Dick en Tonny zo’n zeventig collega-vliegeraars uitgenodigd uit binnen- en buitenland die de meest uiteenlopende vliegers meebrengen. Kinderen kunnen tijdens het vliegerweekend meedoen aan een workshop vliegers maken. Daarnaast laten vliegeraars snoep en knuffels voor ze droppen. Met een camera aan een vlieger worden luchtfoto’s van de omgeving gemaakt die belangstellenden later kunnen opvragen. Op zaterdagavond vindt het spectaculaire nachtvliegeren plaats, waarbij vliegers in het donker worden opgelaten. Het publiek wordt aangeraden dan zelf een zaklamp mee te nemen om de vliegers te bekijken. Het wordt dus echt een evenement voor het hele gezin.

Het bestuur van ’t Hessenhuus wil dit evenement voor iedereen toegankelijk maken en daarom is de entree gratis. "We gaan er samen een heel mooi weekend van maken met hopelijk goed weer. Windkracht 3 of 4 is al prima, meer mag ook, want dan kunnen de grotere vliegers de lucht in. Maar ook bij minder weer maken we er een mooie show van. Dan stallen we onze vliegers gewoon uit voor de tenten, vertellen erover en maken contact met het publiek. Wij kijken er al naar uit", zegt Dick tot slot.
Het vliegerfeest is op zaterdag 9 juli van 10.00 tot 23.00 uur en op zondag 10 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, zie de websites: www.hc-03.nl en www.hessenhuus.nl.
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.