zaterdag 27 november 2021 | WEEK 47 |
HomeBeekbergenZomerse Avondmarkten in Beekbergen beginnen weer

Zomerse Avondmarkten in Beekbergen beginnen weer

BEEKBERGEN – De zomer breekt aan – al gaat dat met heel veel regen gepaard – en dat betekent dat in Beekbergen de komende twee maanden op donderdag weer de Veluwse Avondmarkt wordt gehouden, te beginnen op 7 juli. Van 18.00 tot 21.15 uur staan wekelijks kraampjes opgesteld rondom de Hervormde Kerk aan de Kerkallee, Papenberg en Dorpstraat.

De markten worden dit jaar voor de 51ste keer gehouden en kennen een beproefd en vertrouwd concept. Maar de markten blijven onverminderd zeer populair.

Op de Veluwse Avondmarkt worden diverse oude ambachten gedemonstreerd, zoals wolspinnen, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, wasdag, zeisharen en touwslaan. Bezoekers kunnen streekgerechten proeven en genieten van diverse muzikale optredens. Dit jaar treden onder meer de Politie Kapel, PJB, het Matrozenkoor, Ritme op Maat en de het harmonicaduo Annie en Marie op. Ook is Ben Wissink enkele donderdagen present met Sax on Tour.
De sfeer op de markt is typisch Veluws, omdat alle deelnemers aan de markt gekleed zijn in Veluws kostuum, hetgeen het geheel iets authentieks geeft aan de vele duizenden bezoekers die jaarlijks op de markt afkomen. Soms zelfs wel tienduizend op een avond. De markten worden gehouden op alle donderdagen in juli en augustus. De eerste zoals gezegd op donderdag 7 juli, de laatste op donderdag 25 augustus.

De Veluwse Avondmarkten worden alweer een aantal jaren georganiseerd door een stichting. Aanvankelijk was de Bemivo, de middenstandsvereniging van Beekbergen, organisator van de markten. Maar het werd te groot, dus werd er een speciale stichting voor opgericht. De banden met de Bemivo zijn overigens nog steeds heel sterk.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0215392_benno.jpg

Online lezing cybersecurity

DIEREN - De lezing van specialist in cyber security en internet-privacy Brenno de Winter, maandagavond 29 november, wordt niet in de bibliotheek,m maar online gehouden. Brenno neemt de aanwezigen mee in de digitale jungle van het internet. Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? Is deze wereld wel veilig? Welke sporen laten

0215247_Voorlezen.jpg

Voorlezen bij Ons Raadhuis

VELP - Het voorleesteam van Jansen & de Feijter leest vanaf vrijdag 26 november elke vrijdag voor bij Ons Raadhuis in Velp. Tussen 11.15 en 12.15 uur wordt steeds verder gelezen in het boek Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti, net zolang tot het uit is. Aan het

0215310_bezoek_bruidspaar_Robben_Peters_LR.jpg

Van Hedel bezoekt 70-jarig bruidspaar Robben-Peters

BRUMMEN - "Een uitzonderlijke prestatie. Maar veelzeggend over de oprechte liefde voor elkaar." Woorden van burgemeester Alex van Hedel tijdens zijn bezoek aan het 70-jarig bruidspaar Robben-Peters uit Brummen op woensdagmiddag 17 november. Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgervader het platina bruidspaar en ontving het stel een passende cadeaubon en

0215328_Dorpsparel_Loenen.jpg

Verraste Marcel Dammers blij met Dorpsparel Loenen 2021

LOENEN - Muzikant Marcel Dammers had donderdag 18 november geen flauw vermoeden wat hem te wachten stond tijdens de repetitie van de muziekvereniging OLTO in het Dorpscentrum De Brink. Onder leiding van de nieuwe dirigent John Brouwer blies hij keurig zijn partij op zijn blaasinstrument. Altijd is hij trouw present

0213683_kerst.jpg

Kerst doe-boek

www.gravuur.nl

Een Stief Kwartiertje: Afschalen

Waarschijnlijk heeft u een auto; sterker nog, het is hoogstwaarschijnlijk dat u er een heeft. En als u er een heeft, dan wilt u er ook in rijden, waar heeft u anders die auto voor. Het is weliswaar geen statussymbool meer, maar toch…die auto is wel belangrijk, heel erg belangrijk.