Home / Beekbergen / Zomerse Avondmarkten in Beekbergen beginnen weer

Zomerse Avondmarkten in Beekbergen beginnen weer

BEEKBERGEN – De zomer breekt aan – al gaat dat met heel veel regen gepaard – en dat betekent dat in Beekbergen de komende twee maanden op donderdag weer de Veluwse Avondmarkt wordt gehouden, te beginnen op 7 juli. Van 18.00 tot 21.15 uur staan wekelijks kraampjes opgesteld rondom de Hervormde Kerk aan de Kerkallee, Papenberg en Dorpstraat.

De markten worden dit jaar voor de 51ste keer gehouden en kennen een beproefd en vertrouwd concept. Maar de markten blijven onverminderd zeer populair.

Op de Veluwse Avondmarkt worden diverse oude ambachten gedemonstreerd, zoals wolspinnen, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, wasdag, zeisharen en touwslaan. Bezoekers kunnen streekgerechten proeven en genieten van diverse muzikale optredens. Dit jaar treden onder meer de Politie Kapel, PJB, het Matrozenkoor, Ritme op Maat en de het harmonicaduo Annie en Marie op. Ook is Ben Wissink enkele donderdagen present met Sax on Tour.
De sfeer op de markt is typisch Veluws, omdat alle deelnemers aan de markt gekleed zijn in Veluws kostuum, hetgeen het geheel iets authentieks geeft aan de vele duizenden bezoekers die jaarlijks op de markt afkomen. Soms zelfs wel tienduizend op een avond. De markten worden gehouden op alle donderdagen in juli en augustus. De eerste zoals gezegd op donderdag 7 juli, de laatste op donderdag 25 augustus.

De Veluwse Avondmarkten worden alweer een aantal jaren georganiseerd door een stichting. Aanvankelijk was de Bemivo, de middenstandsvereniging van Beekbergen, organisator van de markten. Maar het werd te groot, dus werd er een speciale stichting voor opgericht. De banden met de Bemivo zijn overigens nog steeds heel sterk.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.