Home / Brummen / Fusie Sprengenland Wonen en Woningstichting Brummen

Fusie Sprengenland Wonen en Woningstichting Brummen

BRUMMEN – De fusie tussen Sprengenland Wonen en Woningstichting Brummen krijgt verder vorm. De raden van commissarissen ondertekenden op 27 juni het besluit dat nodig is voor de fusie van de beide corporaties. Na deze ondertekening kan de laatste stap worden gezet en de minister om toestemming worden gevraagd.

Als deze instemt, is de fusie per 1 januari 2017 een feit en is in de gemeente Brummen één woningcorporatie actief.

Beide corporaties zien veel voordelen in de fusie. Ze behoeden elkaar voor kwetsbaarheden en worden allebei sterker, laten ze weten. Kleine corporaties lopen door de nieuwe wet- en regelgeving tegen het maximum van hun kunnen aan. De nieuwe, grotere organisatie, biedt pluspunten omdat de risico’s beter te spreiden zijn. "We kunnen bovendien effectiever met middelen omgaan waardoor we onze bedrijfslasten kunnen verlagen. Ook gaan we meer inzetten op duurzaamheid en energiezuinige woningen", aldus een woordvoerder.

De nieuwe woningcorporatie beheert straks ongeveer 4.000 woningen. Driekwart daarvan staat in de gemeente Brummen: zo’n 1.500 woningen in Brummen en ook zo’n 1.500 in Eerbeek. De overige 1.000 woningen staan in de dorpen van de gemeente Apeldoorn en 50 in Laag-Soeren.
"Wij blijven een kleine organisatie met 30 mensen, met standplaats Eerbeek. In Brummen houden we inloopspreekuren." Directeur van de nieuwe corporatie wordt Marco de Wilde, de huidige directeur-bestuurder van Sprengenland Wonen. Frans Visschedijk verruilt zijn directeurschap voor een managementfunctie.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.