Home / Leuvenheim / Bijenvolk gestolen

Bijenvolk gestolen

LEUVENHEIM – Vorig weekend is een bijenvolk gestolen van het zogenaamde bijenlint in Leuvenheim, aan de Arnhemsestraat, naast de Brummense gemeente werf. Op 24 juni stond de bijenkast er nog. Leden van de bijenclub zagen er drie staan. Op 28 juni constateerde de eigenaar dat er één ontvreemd was. Het is wel diep triest dat iemand een hobbyist zo benadeeld. Want de schade loopt al snel op. 30 Raampjes à 2 euro, 30 euro aan bijenwas en een kast kost ook al 180 euro. En een bijenvolk heeft een waarde van 100 euro. Toch 370 euro schade, plus de teleurstelling dat je spullen niet veilig staan. En wie doet er nu zoiets? Bij de Brummense imkers kunnen ze zich moeilijk voorstellen dat een leek zomaar met bijen aan de slag wil. De Brummense bijenclub timmert al jaren aan de weg en helpt startende imkers graag overal mee. Waarom zou je dan gaan stelen om een hobby uit te voeren? De groene kast draagt de inscriptie ‘v Zandwijk 0575022036’. Er is aangifte van gedaan.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.