Home / Brummen / Vlinders en insecten bij IVN-excursie

Vlinders en insecten bij IVN-excursie

BRUMMEN – Vlinders hebben zich tot nu toe slechts mondjesmaat laten zien. Ook andere insecten hebben zich de afgelopen tijd schuil gehouden. Ongetwijfeld heeft het weer hier een belangrijke rol in gespeeld. Dat neemt niet weg, dat ze er wel degelijk zijn, alleen moet je ze nu echt gaan zoeken.
Dat ook andere insecten dan de soorten waar wij last van hebben er echt wel zijn, willen de IVN-gidsen van de afdeling Eerbeek e.o. laten zien in de natuurexcursie van zondag 10 juli. Dan gaan zij om 14.00 uur op pad om in het Leusveld deze kleine diertjes te bezoeken. Bij goed weer zullen tal van soorten vliegend en kruipend te zien zijn. Ook als het weer minder gunstig is zullen tal van soorten ook op andere wijze op te sporen zijn.
De excursie start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de ingang van het landgoed aan de Rhienderensestraat en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden vooraf is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wie dat wil kan na afloop, geheel vrijblijvend, een gift in de collectebus doen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de eerste gids: Gerard Nijhof, tel 06-23290624 of op www.ivn.nl/eerbeek.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.