Home / Brummen / Zoeken naar Roefelplaatsen in gemeente Brummen

Zoeken naar Roefelplaatsen in gemeente Brummen

BRUMMEN – Stichting Welzijn Brummen (SWB) vindt het heel belangrijk dat kinderen zich ook in hun vrije tijd ontwikkelen, zodat ze voorbereid worden op een actieve deelname aan de samenleving. Daarom organiseert SWB elk jaar een Roefeldag. De naam Roefeldag komt van het Belgische woord ‘roefelen’, wat ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’ betekent.

Tijdens deze Roefeldag mogen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van allerlei verschillende beroepen. Tijdens het bezoek mogen ze zelf de rol van bakker, brandweer, apotheker, etc. vervullen. Ieder jaar gaan in circa 120 Nederlandse gemeenten zo’n 30.000 kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan 4.000 bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen, oftewel: de Roefelplaatsen. De organisatie van de Roefeldag is in handen van de lokale Roefelcomités. Net als andere jaren, is de organisatie van de Roefeldag in de gemeente Brummen in handen van de SWB.
De Roefeldag zal woensdag 19 oktober plaatsvinden en het Roefelcomité is nog op zoek naar enthousiaste bedrijven en vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen. Bekijk uw eigen bedrijf, instelling of initiatief eens met kinderogen en u vindt zeker mogelijkheden om kinderen actief te laten deelnemen.

Bedrijven die tijd vrij willen maken (als is het maar een uurtje) of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Lotte van der Wiel, combinatiefunctionaris-sport Stichting Welzijn Brummen: 0575-561988.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.