Home / Brummen / Gezellig Grintconcert

Gezellig Grintconcert

BRUMMEN – Grintconcert van muziekvereniging Fraternite, Broeks Koor de Vroolijkheid en dameskoor Chic & Shanty, gaven onlangs weer het jaarlijks terugkerende grintconcert. Dit is een concert dat traditiegetrouw buiten voor de Vroolijke Frans op het Grint gehouden wordt.

Het spits werd afgebeten door het leerlingenorkest. Hierin spelen muzikanten die nog geen A muziekdiploma hebben. Doordat ze nog wel wat extra jeugd kunnen gebruiken, werden een paar plaatsen opgevuld door groot orkest muzikanten. Zij speelden onder andere Crossroads en Bakerstreet. Filmpjes zijn te zien op de Facebook pagina La fraternite.
Hierna kwam het dameskoor Chic & Shanty. Ook zij hadden een gevarieerd programma. Daarna trad nog het Broeks Koor de Vroolijkheid op. Met veel overgave werd er een mooi repertoire ten gehore gebracht.
Last but not least kwam het grote orkest nog. Een klapstuk Het harmonieorkest speelde mooie stukken met als laatste een compilatie van de musical Grease. Hierbij gingen de handen in de lucht en werd er enthousiast meegeklapt.
Aansluitend werd Jan Hietbrink, jubilaris, 50 jaar lid, gefeliciteerd en bedankt voor zijn tomeloze inzet. Hij is binnen in de Vroolijke Frans toegezongen want helaas, de laatste noten van Grease vielen letterlijk in het water. Jan is vanaf zijn zeventiende jaar al lid van La Fraternite. Nog steeds speelt hij elke week fanatiek mee op zijn hoorn. Het was een zeer geslaagd concert met veel publiek.
 

Lees ook

Coalitieakkoord Brummen getekend

BRUMMEN – Het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Brummen is een feit. Vorige week woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.