Home / Beekbergen / Op stap met de VSM

Op stap met de VSM

BEEKBERGEN – Glimmend en glanzend, de ketel gepoetst, staan de stoomlocomotieven en de rijtuigen van de VSM weer klaar om de toeristen op de Veluwe een gezellig uitstapje te bieden. De treinen rijden over een meer dan honderd jaar oude spoorlijn, vroeger onderdeel van de Koningslijn, die Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. Onderweg stopt de trein op het museumstation Beekbergen, waar een bezoek aan de indrukwekkende werkplaats van de VSM (Veluwsche Stoomtrein Maatschappij) een goed inzicht biedt in wat er allemaal voor nodig was om een stoomtrein te laten rijden. Vrijwilligers vertellen er vol overgave over hun passie. En dankzij hun inzet is de VSM, opgericht in 1975, uitgegroeid tot een spoorwegonderneming met de grootste collectie stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en
goederenwagons van West-Europa. De mogelijkheid bestaat ook om op zondagen in een bijna honderd jaar oud restauratierijtuig te lunchen. Vereiste is wel vooraf te reserveren.

www.stoomtrein.org

 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.